Friday, June 19, 2009

Ventilation downnn...

Assalamualaikum....

Boss lewat hr ni..jd xde 'tazkirah'. Hari cam biase, check biskut n biskut hangit. Yg best, hari ni tali conveyor putus n vent rosak. Hahahaha...

Hari ni buat 4 batch je. Lps tu, Mie, operator kt situ ajak g stor tgk2 barang. Cehhh...madu pun bkn madu asli lps tu diorang setakat repacking je. Madu dari Syria tahan utk 2 tahun. Kalo madu asli, xde expiry date.

Sape2 nk tau cara nk bezakan madu asli n madu campuran,

1. Tuang atas telur, telur akan masak kalo madu asli
2. Tumpah n biarkan, semut xkn hurung kalo asli
3. Letak atas jari n terbalikkn, madu asli xkn menitik

Ade jugak ak tgk minyak zaitun extra virgin, tp ak xpasti kalo HPA setakat repacking je, sbb dia tulis unfiltered. X check lg operation dia.

Lps tu, operator2 yg sempoi ajar ak cara curi tulang. Hehehehe...ilmu gak! Diorang pun xske bos sgt. Diorang ckp boss lama lg ok

Boss lama mmg jaga production, anggap pekerja sbg aset, yg mana dia mampu bg lebih dia bg. Lps tu tazkirah dia mmg pasal ilmu agama. Boss baru lak...brape kali kilang tutup sbb stok lebih n staf terpaksa amik cuti tanpa gaji smpai sebln lak. Jgn la jd time LI.

Doakan ak sentosa kt sini arr...ak blaja jugak psl safety, lupa nk mention semlm

Ak dpt cuti utk wajadiri, hahahahaha...

Mutiara kata:
Kapak tak boleh belah kayu tanpa batangnya
(Kata-kata Almarhum Ustaz Hj Hanafi bin Hj Ahmad)

More to come....

2 comments:

  1. salam

    hoho~
    br aku tau ade cara lbh selamat utk masak telur.
    guna madu asli je ey.
    bgs2.
    wey, sam. ko LI cek biskut je keje?
    tiap2 hari pon mkn biskut la ey.
    bgs ke HPA tu?

    ReplyDelete
  2. Salam..

    Keje ak mmg skit buat masa ni, tp diorang mmg tekan anak bangsa n tipu pakai agama

    ReplyDelete

Lagu